ΣΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΘΥΣΙΑ

Η Παρεμβολή των εκλογών είχε συνέπεια την ματαίωση του εφετινού εορτασμού της Αρκαδικής Μεγαλοθυσίας.

Συμμεριζόμαστε και εκτιμούμε τους λόγους ματαιώσεως του εορταστικού προγράμματος. Τα παραπάνω όμως δεν μας εμποδίζουν να σταθούμε σήμερα ευλαβικοί προσκυνητές στη μεγάλη εθελοθυσία των Αρκαδικών Ηρώων. Να γονατίσουμε νοερά στο χώρο που πότισαν με το αίμα τους για να φυτρώσει και να μεγαλώσει το δέντρο της Ελευθερίας.

Νιώθουμε υπερήφανοι εμείς, οι κοντινοί απόγονοι των Αρκαδιωτών στα υψηλόφρονα ιδανικά που έθρεψαν την παληκαριά και τη θυσία τους.

Εκατόν οκτώ χρόνια από την ιστορική μέρα της εθελοντικής θυσίας του Αρκαδίου η γραμμένη με αίμα υποθήκη των μαρτύρων του, οδηγεί και κατευθύνει την πορεία του Λαού μας.

Δεν απομάκρυνε ο καταλύτης χρόνος το μεγάλο ιστορικό γεγονός ούτε απάλυνε τη μνήμη μας. Με η μεστή σε πανανθρώπινα ιδανικά θυσία του Αρκαδίου ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο και ψηλότερα, όσο πιο ψηλά πυργώνει το θρόνο της η έννοια της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Μπορεί η πλούσια ιστορία του έθνους μας και η προσφορά του σε θυσίες και αίμα να συμπληρώνουν σταγόνα, σταγόνα, ποτάμια ολόκληρα.

Μα ο αιμάτινος χείμαρρος που ξεκίνησε από του θρυλικού Μοναστηριού τον περίβολο ήταν τόσο μεγάλος που ξεπέρασε βουνά και θάλασσες για να γίνει πανανθρώπινος παιάνας από το στόμα του βάρδου της Ελευθερίας Β. Ουγκώ.

Ι.Ε.ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Εφημ.: «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ»  7/11/1974

Αφήστε μια απάντηση