ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 1960

 

Για την προετοιμασία της μεγάλης αποκριάτικης παρέλασης (ΚΑΡΑΝΒΑΛΙ 1960 )η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ γράφει

25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1960 ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Ο Βασιλιάς του γέλιου θα χαιρετήσει τον λαόν καθισμένος σε ένα θρόνο αφάνταστου μεγαλοπρεπειας και  πλουτου περιστοιχισμένος από τυς αυλικούς του και την πολυπληθήν ακολουθία του. Το άρμα του Καρναβάλου θα καταπλήξει με την αίγλην και  την ομορφιά του.

Ποτέ ο Καρνάβαλος δεν εκάθισε σε τέτοιο θρόνο.

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού αληθινή θεά- χάρις σε ομορφιά και γοητεία, αναδυώμενη Αφροδίτη- Κύπρις Κυριολεκτούσα θα φαντάζει σαν σε όνειρο ανάμεσα στο ανοιγμενο κέλυφος αχιβάδας. Θα καταθέλξει η ομορφιά της.

Το ντεκόρ της θα είναι ονειρο. Τα δύο αυτά άρματα του καρναβαλιού αρκούν για αν δώσουν τη πρωτοπορία στο καρναβαλι της Ρεθύμνης για το 1960.

 

 

ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

26 Φεβρουαρίου 1960″ Κρητική Επιθεώρηση”

 

-Το άρμα «χελώνα» είναι ένας πολύ ζουμερός συμβολισμός  που όσοι το ιδουν και μπορεσουν να μπουν στο βαθύτερο νόημα, θα νιώσουν τον εαυτόν του υποχρεωμένο να ξεζέψουν τη χελώνα και να…αυτοί.

– το Άρμα των «Αγρίων» , είναι μια ζωντανή και πολύ παραστατική σκηνή που τη συναντάμε καθημερινώς στη ζωή, με μόνη διαφοράν, ότι οι στολές και τα ντεκόρ είναι διαφορετικά

– Η «Χιονάτη με τους επτά νάνους» είναι κάτι τι το ονειρώδες  σε ομορφιά και μεγαλοπρέπεια , μόνο που όπως   ακούσαμε να ψιθυρίζεται μεταξύ των αυτοκινητιστών πρόκειται να μην τους δωθεί δικαίωμα εγγραφής εις τον Σύλλογον Πολυτέκνων για να πληρώνει..ολάκαιρο εισιτήριο στην κίνησίν της.

Αυτά είναι τρία ακόμη από τα υπέροχα άρματα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού  που  θα τιμήσουν την πόλην μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση