ΝΙΚΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ

Ο θάνατος ,απρόσκλητος και ανάλγητος πέρασε στη γειτονιά των Αγγέλων ακόμα έναν Ρεθεμνιώτη που κοσμούσε την τοπική μας κοινωνία με το ήθος και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του
Ηταν ο Νίκος Δάνδολος αυτή τη φορά ,που με οδύνη συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία συγγενείς και αναρίθμητοι φίλοι
Αγωνιστής της ζωής ο αξέχαστος συμπολίτης κατάφερε με τις δικές του δυνάμεις να διακριθεί στον κοινωνικό χώρο σαν ένας επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και σαν ενεργός πολίτης με έντονη δράση στα κοινά.
Ευτύχησε να γνωρίσει χαρές από την όμορφη οικογέ-νεια που δημιούργησε αλλά δεν του επέτρεψε η σκληρή μοίρα του ανθρώπου να κλείσει τον κύκλο της ζωής του απολαμβάνοντας όλα όσα δικαιούτο ακόμα από τη ζωή ,πλούσια ανταμοιβή για το ήθος και την εντιμότητά του ,για την αγάπη που έτρεφε για τον τόπο και τους ανθρώπους του Στάθηκε μέχρι το τέλος δυνατός , αντιμετωπίζοντας τη δοκιμασία της υγείας του με αξιοπρέπεια . Είχε παλέψει σκληρά για να νικήσει τον ύπουλο εχθρό που ήρθε να του κλέψει τη ζωή τόσο άκαιρα , τόσο άδικα. Κέρδιζε μέρες και χρόνια με αφάνταστο αγώνα ,χωρίς να χάσει το θάρρος του Στάθηκε παλικάρι όπως ήταν πάντα σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του.Έπεσε σαν περήφανος δρυγιάς χωρίς να γονατίσει .

Αφήστε μια απάντηση