Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας

Σας καλωσορίζουμε στο Ρέθυμνο του Πνεύματος και του Πολιτισμού και σας καλούμε σε μια περιήγηση στο μακρινό παρελθόν του μέσα από την πένα, το πεντάγραμμο και το χρωστήρα των δημιουργών του.

Ο τόπος αυτός , των μικρών αναπτυξιακών δυνατοτήτων, έγινε μεγάλος χάρις στα Γράμματα και τις Τέχνες που έμαθαν να καλλιεργούν οι άνθρωποί του κληροδοτώντας στους αιώνες ανεκτίμητο πνευματικό πλούτο.

Ένας ήταν πάντα ο στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού και τον υπηρέτησε με αμέτρητες δυσκολίες και απερίγραπτές περιπέτειες.

Να γίνουν ευρύτερα γνωστοί οι λογοτέχνες, οι μουσικοί, οι ζωγράφοι και οι γλύπτες που κατάγονται από το Ρέθυμνο , από τους οποίους άλλοι διέπρεψαν και διαπρέπουν κι άλλοι χάθηκαν στην αφάνεια.

Κι ακόμα να αναδειχθούν οι ανώνυμοι ήρωες αυτού του μαρτυρικού τόπου που πότισαν κι αυτοί με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς αλλά ποιος τους θυμάται τώρα.

Μικρά γεγονότα που έγραψαν τα δικά τους κεφάλαια στα Ρεθεμνιώτικα Χρονικά σταχυολογούνται μέσα από δημοσιεύματα εφημερίδων για να δώσουν κι εκείνα το δικό τους φως στην αναζήτηση μιας πολιτείας που χάνεται σιγά σιγά μέσα στην δίνη των αξιών που κάποιοι επιμένουν να θεωρούν ανάπτυξη.

Οι πόρτες αυτής της ιστοσελίδας είναι ανοικτές και για διάλογο μεταξύ ανθρώπων που προβληματίζονται για το πολιτιστικό γίγνεσθαι. Θα φιλοξενούν επίσης πρόθυμα κάθε πνευματική ανησυχία. Μια γέφυρα θελήσαμε να δημιουργήσουμε για επικοινωνία με όλους όσους έχουν να καταθέσουν κάτι για το κεφάλαιο που λέγεται πολιτισμός. Ας τη στεριώσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τις μέρες μας πιο δημουργικές και πιο ανθρώπινες.

Και ν΄αφήσουμε στα παιδιά μας κάτι που να συντηρεί την παράδοση που θέλει το Ρέθυμνο Πόλη των Γραμμάτων και Τεχνών , για να αποκτήσουν κίνητρα που θα δώσουν στην παράδοση αυτή μια πιο δημιουργική συνέχεια.

Εύα Λαδιά

Αφήστε μια απάντηση