Η Συναυλία της 8ης Αυγούστου

Είναι εξαιρετικά παρήγορο, ότι στην αγχώδη εποχή που περνούμε, βρίσκονται, έστω και λιγοστοί που έχουν τη ψυχική δύναμη, να απομακρυνθούν από τα προβλήματά της και να διαθέσουν πολύτιμον χρόνον, σε πνευματικά έργα.
Πρέπει να υπακούουν, σε πολύ έντονες, εσωτερικές παρορμήσεις.
Ότι, υπάρχουν στο Ρέθυμνο άτομα, που κοσμούν με το προσόν αυτό, μας το απέδειξεν η συμφωνική συναυλία της 8ης Αυγούστου.
Η εμφάνιση αυτή, δεν ήταν η πρώτη, είχε προ ετών γίνει η προσπάθεια σχηματισμού μικράς ορχήστρας και είχεν επιτύχει.
Άγνωστον γιατί δεν ενισχύθηκε.
Το να επαναληφθή, ύστερα από χρόνια, ενώ τα μέλη της έπρεπε να είχον πικραθή, γιατί, δεν εξετιμήθη το έργο τους.
Το να υποβληθούν εκ νέου εις την νέαν δοκιμασίαν μακράς προπονήσεως, σημαίνει, ότι τα μέλη, που την απετέλεσαν, διετήρουν την έφεσή τους, σαν τη φλόγα τη κρυμμένη στη στάκτη και στη πρώτη ευνοϊκή ευκαιρία, αναλαμπάδιασε, ο ένθεος ζήλος τους.
Παράλληλα σ΄ αυτές τις καλλιτεχνικές τάσεις βρέθηκαν και ο συντονιστής, ο μαέστρος και μουσικοσυνθέτης Μπάμπης Πραματευτάκης, με τη δημιουργική φύση του.
Και αυτός δεν απογοητεύτηκεν από τη σημειωθείσα, έλλειψι εκτιμήσεως της παλαιάς προσπάθειάς του και μόλις του δόθηκεν η ευκαιρία την επανέλαβε.
Οι λάτρεις της μουσικής συμπολίται μας, ανταποκρίθησαν πάλιν με ενθουσιασμό στη νέα πρόσκλησί του και με τη συνεργασία, ενός νέου μουσικού ταλέντου στη φωνητική μουσική, μας χάρισαν ωραιότατες στιγμές, μεταρσύωσις σε ανώτερες πνευματικές σφαίρες.
Ας ευχηθούμεν ότι αυτή τη φορά, δεν θα διακοπή η ευγενικιά προσπάθεια και ότι ο συμπαθέστατος Μαέστρος μας και οι υπευθύνως διαχειριζομένοι τα της Μουσικής διαπαιδαγωγήσεως του κοινού θα μεριμνήσουν ώστε, η φλόγα που αναλαμπάδιασε να μη κρυφθή εκ νέου στη στάκτη, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σβύση.
ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ
(ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ Σάββατο 18 Αυγούστου)

Αφήστε μια απάντηση