ΔΙΚΑΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ

 

ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ

Κυριακή 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1952

 

 

Οι Ρεθεμνιώτες Αρχισυντάκτες Γεώργιος Αγγελ. Ανδρουλιδάκης και Ευαγ. Ανδρουλιδάκις

Το μήνα που μας πέρασε προήχθησαν εις Αρχισυντάκτας των δύο μεγάλων Αθηναϊκών Εφημερίδων οι συμπολίτες δημοσιογράφοι Γεώργιος Α. Ανδρουλιδάκης της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και Ευάγγελος Α. Ανδρουλιδάκης του ΒΗΜΑΤΟΣ.

Δεν παρίσταται βέβαια ανάγκη παρουσιάσεως των για να τους γνωρίσουμε τώρα.

Είναι Πανελληνίως πλέον γνωστοί για την επαγγελματική των ικανότητα αλλά και για το ήθος, τη μόρφωση, και τον αδαμάντινο χαρακτήρα των. Με τα εξαιρετικά αυτά προσόντα των έχουν κερδίσει την ανυπόκριτη εκτίμηση και γι αυτούς ξεκινά και γι’ αυτούς ξεκινά από παντού ο δημόσιος έπαινος.

Ο εκλεκτός διανοούμενος συμπολίτης και αγαπητός φίλος Γιάννης Δαλέντζας με την αντικειμενική  βαθυστόχαστη και ζωγραφική πέννα του μας έχει δώσει τόσα πλατιά και τέλεια «το πορτραίτο» «των καλών κάγαθων» αδελφών, ώστε κάθε άλλη σχετική απόπειρα μου φαίνεται πως θα χαλούσε την ομορφιά και την αλήθεια των όσων γι’αυτούς έγραψε.

Η πρόθεσίς μου είναι να εξάρω με δύο λόγια το γεγονός της ανόδου των καθ’ όλα τιμητικό γι’ αυτούς και τον τόπο του τους γέννησε, γιατί κοντά στ’ άλλα οι αγαπητοί μας φίλοι κι’ αυτό προς τιμήν τους μπορεί να ζούνε στην
Αθήνα όμως η ψυχή των κλείνει μέσα της την ιστορική μας Πολιτεία, την Κρήτη ολόκληρη, ολοζώντανη και ολόθερμη.

Παιδιά με πατριαρχική αγωγή του αλησμόνητου συμπολίτη Αγγέλου Ανδρουλιδάκη ξεκίνησαν από τη γραφική ομορφιά της Ρεθύμνης με μόνο σύντροφο την ιδιοφυΐα των και τη φλόγα της θελήσεως να παλέψουν και μέσα από μια αδιάκοπη ενεργητικότητα κατόρθωσαν να φθάσουν τώρα σε μια κορυφή της προσπάθειάς των.

Σε είκοσι πέντε χρόνια δημοσιογραφίας.  Μια ζωή ολόκληρη που προσφέρθηκε θυσία στο Βωμό του Τύπου. Μια ακατάβλητη πάλη στήθος προς στήθος στον απέραντο δημοσιογραφικό στίβο της Αθήνας για τηναναγνώριση και την κατάκτηση της ατομικής υπεροχής με έντιμα και ανδροπρεπή μέσα, είναι από τα σπανίζοντα στην εποχή φαινόμενα.

Ένας αγώνας σκληρός ευγενούς αμίλης, γεμάτος από μόχθο και δράση ζυμωμένη με ενθουσιασμούς  και αγωνίες που τον στολίζουν όμως πλήθιες ωραίες πράξεις και επιτυχίες που απέφεραν την δικαίωση.

Με ειλικρινή χαρά χαιρετίζομεν την άνοδο και τη προαγωγή των συμπολιτών μας σαν ένα χρέος και μια αναγνώριση της Ρεθύμνης που τους ανέθρεψε και που την κάνουν τώρα να νιώθει γι’ αυτούς τιμή και υπερηφάνεια.

Στους άξιους  και σεμνούς Ρεθεμνιώτεςαπευθύνομεν τα θερμά μας συγχαρητήρια  με την αδελφική μας ευχή μέσα στον καινούριο χρόνο να δοκιμάσουν κάθε χαρά και κάθε ευτυχία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση