Αποχαιρετούν τον Μιχάλη Γρηγοράκη

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και η ΤΕ Ρεθύμνου του Κόμματος αποχαιρετούν το σύντροφο Μιχάλη Γρηγοράκη, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή την Κυριακή 5 Ιανουαρίου  2020 , σε ηλικία 94 ετών.

Στην ανακοίνωσή της η η ΕΠ Κρήτης τονίζει:

«Ο σύντροφος Μιχάλης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν στην εμπροσθοφυλακή των αγώνων του Κόμματος και του λαού μας. Διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου, επί χρόνια μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Ρεθύμνου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής και υποψήφιος του Κόμματος σε διάφορες εκλογικές μάχες.

Η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους οικείους του».

H ΤΕ Ρεθύμνου αναφέρει:

«Αποχαιρετούμε ένα σύντροφο που έθεσε, από το δικό του μετερίζι, τη δράση του στη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης από τα δεσμά που της επιβάλλουν οι καταπιεστές της.

Ο σύντροφος Μιχάλης γεννήθηκε το 1926, ήταν φιλόλογος και οργανώθηκε στο ΚΚΕ την δεκαετία του 1970.

Ως εκπαιδευτικός υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των συναδέλφων του και όλων των εργαζομένων, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπήρξε ανυποχώρητος και αταλάντευτος αγωνιστής, στρατευμένος για το δίκιο της υπόθεσης της εργατικής τάξης, για την καλυτέρευση της ζωής του λαού, για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ήταν σεμνός, ανιδιοτελής, με ήθος και συνέπεια, όπως ταιριάζει στους γνήσιους λαϊκούς αγωνιστές, στους κομμουνιστές, και πάντα πρόθυμος να προσφέρει στο κόμμα του, το ΚΚΕ. Πάλευε με σθένος για τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο της εργατικής τάξης. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε κάλεσμα του ΚΚΕ ήταν πάντα εκεί.

Ο σύντροφός μας ανταποκρίθηκε σε όλες τις χρεώσεις που του ανέθεσε το Κόμμα μας. Είτε σαν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου, είτε σαν γραμματέας της, είτε σαν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, είτε μέσα από την δράση του στην Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου και την πάλη για να κλείσει η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

Ο σύντροφος Μιχάλης, ο δάσκαλος Μιχάλης, ήταν παράδειγμα για όλους μας. Η πίστη του στις αρχές και την ιδεολογία του Κόμματος δε χάθηκε ούτε στιγμή. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και στη διαπαιδαγώγηση η στάση του στην υπεράσπιση του Κόμματος την περίοδο που ο οπορτουνισμός είχε σηκώσει κεφάλι και ήθελε να το διαλύσει.

Στην οικογένειά του, που χάνει έναν καλό πατέρα και παππού, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Αφήστε μια απάντηση